Wanneer kies je voor shingles dakbedekking?

shingles dakbedekking den haag
Blogs

Shingles dakbedekking is een term die u misschien nog nooit gehoord hebt. Toch kent eigenlijk iedereen het fenomeen wel, alleen is de term ervoor minder bekend. Het gaat om een soort leitjes van kunststof, die vooral voor kleinere huisjes als tuinhuisjes wordt gebruikt. Maar het kan uiteraard ook gebruikt worden voor woningen en balkonoverkappingen.

Wanneer shingles dakbedekking?

U kiest met name voor shingles dakbedekking omdat het iets schattigs heeft. Het heeft, zoals we al aangaven, iets weg van een leien dak en past dus goed bij een meer romantisch, schattig en sprookjesachtig karakter. Daardoor is het misschien minder goed geschikt voor ‘echte’ woningen, maar dat hangt uiteraard van het karakter van de woning en uw plannen af. Het is uiteraard geen enkel bezwaar om de shingles dakbedekking toe te passen op dergelijke woonhuizen.

Zelf leggen of laten leggen?

De shingles zelf worden in verband gelegd, wat inhoudt dat ze telkens een half element verspringen. Daarom moet telkens goed worden opgemeten om te voorkomen dat de lijn steeds schever wordt. Sommige klussers zijn daar heel vaardig in, maar in de praktijk blijkt het toch sterk aan te raden om dit leggen van de shingles uit te besteden en over te laten aan een ware expert op dit gebied: de ervaren dakdekker. Bovendien weet u dan zeker dat het dak waterdicht wordt gelegd en u dus geen last krijgt van allerlei lekkages en andere problemen.

Verschillende elementen

Behalve de standaard shingles zijn er ook nog shingles die bedoeld zijn om aan de voet en op de nok te leggen. Het is belangrijk om bij het leggen van de shingles de juiste volgorde aan te houden om te voorkomen dat de boel niet waterdicht is of niet past.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button