Dakpannen in alle soorten en maten

dakpannen
Blogs

De ene dakpan is de andere niet. Er zijn gigantisch veel dakpannen die soms heel erg op elkaar lijken, maar soms ook weer totaal anders zijn. Je kunt de dakpannen al op tal van manieren indelen, bijvoorbeeld op maat of op materiaalkeuze. We zullen hieronder enkele typen dakpannen uitlichten.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn de dakpannen die we het meest terug zien komen in de Nederlandse woningbouw. De dakpannen zijn relatief goedkoop en kennen een behoorlijk lange levensduur; ze gaan circa vijftig jaar mee. Het nadeel is alleen dat ze er zo gewoontjes uitzien. Voor veel huizen is dat geen ramp. Veel huizen zijn van zichzelf al best gewoontjes, maar worden juist door de eigenaars goed ingericht en voorzien van een mooie tuin en krijgen daar dus hun karakter door.

De keramische dakpannen zijn er niet alleen in bruin, maar in tal van kleuren beschikbaar. Ook zijn er veel verschillende modellen van te krijgen, zodat er echt voor iedereen iets moois tussen zit.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zien we ook wel vaak terug. Het gaat dan veelal om de zwarte dakpannen. Deze pannen gaan minder lang mee dan keramische, zo’n dertig jaar. De prijs is daar echter ook naar; ze zijn goedkoper dan de keramische varianten.

De keuze is reuze!

Hebt u geen idee welke dakpan voor uw situatie het beste is? Neem dan eens contact op met een dakdekker! Hij kan u alles vertellen over de beste pan voor uw situatie. Er zijn veel meer pannen dan u wellicht voor mogelijk houdt, dus er zijn misschien ook veel betere opties voor uw situatie. Gelukkig kan een ervaren dakdekker u geheel voorlichten over de mogelijkheden en u adviseren omtrent de ideale dakpan voor uw woning.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button