Uit te voeren taken bij een grondige dakinspectie

Met een dakinspectie kunnen veel problemen die bij het dak kunnen optreden al in een vroeg stadium worden ontdekt. Dat kan niet alleen rust geven – u weet immers welke kostenposten er aan zitten te komen – maar kan bovendien de levensduur verlengen en daarom veel kosten besparen.

Uitgebreide rapportage

De dakdekker verstrekt bij een dakinspectie in Den Haag een uitgebreide rapportage van alle bevindingen. De staat van het dak wordt grondig gecontroleerd en het is uiteraard wel zo prettig als u op schrift duidelijkheid hebt over wat er allemaal geconstateerd is. Vervolgens is het aan u om te kiezen of u die problemen wil laten repareren.

Uiteraard raden we u ten zeerste aan om de problemen te laten repareren. De problemen die optreden zijn vaak van die aard dat ze op dit moment nog niet voor problemen zorgen, maar in de toekomst wel voor flink wat narigheid kunnen zorgen. Het is daarom aan te raden om het dak te laten repareren en daarmee de problemen in de toekomst te voorkomen. U verlengt daarmee de levensduur van het dak en dat scheelt uiteraard ook heel wat stress. U hoeft immers niet overhaast een dakdekker te zoeken wanneer het op vrijdagavond tijdens een heftige storm op zolder begint te druppelen.

Problemen bij de dakinspectie

Een dakinspectie heeft uiteraard tot doel het opsporen van problemen met het dak. Maar wat voor problemen kunnen er zoal optreden? We zetten een aantal problemen op een rijtje.

dakbedekker

Allereerst zijn er de loszittende of verschoven dakpannen. Hiermee kunnen een aantal gevaarlijke situaties ontstaan. Allereerst kan een dakpan na verloop van tijd helemaal los raken en naar beneden vallen. Dat kan levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben. U zult maar net geraakt worden door een dakpan, of er zal maar net iemand door een dakpan van uw woning geraakt worden! Daarnaast kan een scheef zittende dakpan voor lekkage zorgen doordat het pannendak niet meer goed het water buiten kan houden.

Daarnaast kan aantasting van de dakbedekking geconstateerd worden. Bij pannendaken en bij platte daken kunnen mos en andere planten gaan groeien. De wortels van deze planten kunnen de dakbedekking poreus maken en daarmee flink aantasten. Dit komt de levensduur uiteraard niet ten gunste, waardoor het verstandig is om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Ten derde wordt ook nog de waterdichtheid van het dak gecontroleerd. Onze dakdekkers zijn zeer degelijk opgeleid en weten precies wat de zwakke plekken van het dak kunnen zijn. Ze kunnen daarmee goed inschatten welke problemen er mogelijk in de toekomst aan uw dak kunnen ontstaan omdat ze weten wat de problemen zijn die ze dagelijks in hun werkzaamheden tegenkomen. Ze kunnen die punten van extra aandacht voorzien om te zorgen dat u vooral niet met die problemen te maken krijgt.

Waarom kiest u voor ons?

Persoonlijk advies
Vakkundig
Uw dak optimaal geïsoleerd
Lekkages snel verholpen
Neem contact op

Heeft u last van een daklekkage of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten neem dan contact op.

Call Now Button