Inspectie op maat voor platte daken

De meeste platte daken zijn te vinden boven schuurtjes en aan- en uitbouwen. Die gebouwtjes hebben vaak maar één etage en hoeven daarom geen schuin dak te hebben. Maar toch zijn er woningen die over een plat dak beschikken. Het voordeel daarvan is dat de zolder net zo groot is als de verdiepingen eronder; u hebt immers geen last van schuine wanden. Een nadeel is echter dat het er in de zomer oncomfortabel warm kan worden omdat het platte oppervlak de warmte veel beter doorlaat.

Inspectie van een plat dak

Een plat dak is veel kwetsbaarder dan een schuin dak. Een schuin dak hoeft immers niet geheel waterdicht te zijn omdat het water vanzelf al van het dak af stroomt. Bij een plat dak is dat dakdekkerniet zo. Een plat dak moet echt honderd procent waterdicht zijn omdat er niet zelden een laagje water in staat. Zelfs het kleinste kiertje kan dus al voldoende zijn om fors wat water door te laten.

Met een inspectie van het platte dak kunnen dergelijke problemen tijdig worden opgespoord zodat lekkages kunnen worden voorkomen. Een lekkage komt immers vaak niet van het ene op het andere moment, maar ontstaat na verloop van vele jaren. Bij de inspectie van het dak zal een uitgebreid rapport worden opgemaakt waardoor de dakdekker precies weet wat er allemaal aan het dak gedaan moet worden en welke problemen er aan zitten te komen. Hierdoor kan niet alleen de levensduur van het dak fors verlengd worden, maar weet u ook al geruime tijd van tevoren welke problemen er aan komen, zodat u daar alvast geld voor opzij kunt zetten.

Elk dak is weer anders

De dakdekker Den Haag weet als geen ander dat elk dak weer anders is. Het ene platte dak is het andere niet. Dat komt alleen al door de dakbedekking die op het dak aanwezig is. Er zijn tal van soorten dakbedekking aanwezig, zodat voor elke specifieke situatie weer een andere vorm dakbedekking geschikt is.

Zo kan een woning in de volle zon staan of juist veel schaduw te verduren hebben, een woning kan in een bosrijke omgeving staan of geen bomen in de buurt hebben, en ga zo maar door. Die combinatie van factoren bepaalt de levensduur van het dak en dus ook welke problemen er kunnen optreden.

Door de degelijke opleiding van onze dakdekkers weten we precies wat er allemaal mis kan gaan bij uw dak. We inspecteren daarom het dak en letten goed op de bij ons bekende zwakke plekken. Hierdoor kunnen we de levensduur optimaal verlengen en bovendien kosten al van verre zien aankomen. Dat geeft rust en bovendien de kans om te sparen voor de grote uitgaven die soms bij een dakrenovatie om de hoek komen kijken.

Waarom kiest u voor ons?

Persoonlijk advies
Vakkundig
Uw dak optimaal geïsoleerd
Lekkages snel verholpen
Neem contact op

Heeft u last van een daklekkage of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten neem dan contact op.

Call Now Button