Eerste hulp bij daklekkage

Het is vaak erg lastig om een daklekkage op te sporen. Het is daarentegen wel noodzakelijk dat een daklekkage snel wordt opgespoord en daarna wordt verholpen. Een lekkage zorgt immers voor zeer veel schade. Niet alleen schade aan de spullen die onder het lek te vinden zijn, maar het water kan ook de constructie van het dak aantasten, in de muren trekken en zorgen voor een ongezond leefklimaat. Uiteraard wil u dat allemaal niet, wat dus reden genoeg is een daklekkage in Den Haag op te lossen

Het opsporen van het lekdak

Het is allereerst al een hele klus om een lekkage op te sporen. Het water stroomt vaak niet regelrecht omlaag, maar kan ook zijwaarts stromen, waardoor het erg lastig kan zijn om te achterhalen waar het lek zich precies bevindt.

Gelukkig hebben onze dakdekkers veel ervaring met lekkages, zodat ze direct al een degelijke inschatting kunnen maken over hoe het water stroomt en waar het lek zich kan bevinden. Ook beschikken ze over diverse hulpmiddelen om een lek snel en effectief te kunnen opsporen.

Snelle actie is vereist

Het is noodzakelijk om na het ontdekken van een lek snel actie te ondernemen. Doet u dat niet, dan kan er onnodig veel schade ontstaan aan de constructie van het dak en aan andere delen van de woning. Dus ook wanneer het op een lege zolder lekt of het lek zich in een dak op een oude schuur bevindt, is het erg aan te raden om snel actie te ondernemen en het lek te laten verhelpen.

De risico’s

Het is dus ten zeerste aan te raden om snel actie te ondernemen. Doet u dat niet, dan kan er op tal van manieren schade ontstaan. Zo worden muren te vochtig waardoor muurverf kan gaan vlekken (binnenshuis wordt tegenwoordig immers verf op waterbasis gebruikt, die verf kan niet tegen vocht),  behang los kan laten, er kunnen vochtkringen ontstaan, er kan schimmel gaan groeien, bacteriën kunnen zich beter voortplanten, het wordt een aangename plek voor ongedierte om zich er te vestigen, en ga zo maar door. Wanneer u daar eenmaal last van hebt, is het vrijwel onmogelijk om de boel weer netjes te krijgen. Voorkomen is dus ook zeker op dit vlak veel beter dan genezen.

Behalve dat schimmels en andere rommel er vervelend uit ziet, kan het ook voor gezondheidsrisico’s zorgen. Zo kunnen schimmels voor keelpijn, ademhalingsproblemen en zenuwpijn zorgen. Ze verontreinigen de lucht die zich in de ruimte bevindt en dat is uiteraard zeer slecht voor de gezondheid.

Waarom kiest u voor ons?

Persoonlijk advies
Vakkundig
Uw dak optimaal geïsoleerd
Lekkages snel verholpen
Neem contact op

Heeft u last van een daklekkage of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten neem dan contact op.

Call Now Button