Uw vakman voor lood- en zinkwerken

Op een dak is vaak meer lood en zink aanwezig dan u wellicht op het eerste moment denken zult. De dakdekker uit Den Haag en omstreken is al vele jaren zeer ervaren met alle vormen van lood- en zinkwerken. Hierdoor kunnen onze dakdekkers veilig het dak op en elke klus die met lood en zink te maken heeft, tot een goed einde brengen. Dat is geen vanzelfsprekendheid omdat het werken met lood en zink een grote expertise vereist. De materialen zijn zeer bewerkelijk en kunnen voor problemen zorgen wanneer er niet juist mee wordt omgegaan.

Waar wordt lood en zink op daken toegepast?

We vinden lood en zink op diverse plekken op daken. Vaak betreft het de plekken op daken waar geen dakpannen kunnen liggen of waar een grens tussen dakpannen en iets anders aanwezig is. Het lood dient daarmee als waterdichte afsluiter tussen de diverse delen en verbindingen.

Te denken valt aan de grens tussen schoorsteen en dakpannen. Hierbij wordt lood gebruikt om te zorgen dat het water niet tussen de pannen kan sijpelen. Ook tussen een dakkapel en dakpannen of naast een dakraam kan lood worden gebruikt.

Wanneer het lood te lang blijft liggen, kan het door de hevige weersinvloeden beschadigd raken. Er kunnen kleine scheurtjes in het lood ontstaan, die voor een ongeoefend oog lang niet altijd even goed waarneembaar zijn. Hierdoor kan water naar binnen sijpelen. In het begin gaat het vaak om heel weinig water, waardoor een dergelijk lek soms zelfs jarenlang aanwezig kan zijn voordat deze wordt opgemerkt. Het probleem hiervan is dat de dakconstructie door het vele water kan verrotten waardoor grote problemen kunnen ontstaan.

Zink wordt veel gebruikt voor dakgoten, afvoerpijpen en dergelijke. Het voordeel van zink boven PVC is allereerst dat het er mooier uit ziet en een luxueuze uitstraling geeft. Daarnaast gaat zink zeer lang mee, wat uiteraard ook een groot voordeel is. Helaas is zink wel weer duurder dan PVC, waardoor er een bewuste afweging gemaakt moet worden tussen zink of een van de alternatieven.

Authentieke uitstraling

Het voordeel van lood en zink is vaak dat het een woning een authentieke uitstraling geeft. Dat komt met name doordat de materialen al honderden jaren gebruikt worden. Het ziet er voor veel mensen mooier uit dan bijvoorbeeld een dakgoot en afvoeren van PVC materiaal.

Inspecties

Uiteraard is het mogelijk om inspecties aan lood- en zinkwerken te laten uitvoeren. We kunnen daarmee controleren hoe het met de staat van deze materialen gesteld is, om ze eventueel te repareren. Ook kunnen hiermee problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en de levensduur soms worden verlengd. Daardoor weet u welke kosten er aan zitten te komen en kunt u zo lang mogelijk genieten van de prachtige lood- en zinkwerken.

Waarom kiest u voor ons?

Persoonlijk advies
Vakkundig
Uw dak optimaal geïsoleerd
Lekkages snel verholpen
Neem contact op

Heeft u last van een daklekkage of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten neem dan contact op.

Call Now Button