5 Tips om uw dakgoot schoon te maken

dakgoot
Blogs

Het is belangrijk om de dakgoot schoon te houden en regelmatig schoon te maken. Daarmee voorkomt u immers dat de dakgoot verstopt raakt. Een verstopte dakgoot kan voor veel problemen zorgen. Het water kan niet meer weg stromen en daardoor zal de dakgoot overstromen. Het water trekt vervolgens in de muur, wat voor vervelende effecten kan zorgen. Er kan waterschade optreden, behang kan loslaten, er kan schimmelgroei optreden, enzovoorts. Kortom: tijd voor vijf tips om uw dakgoot schoon te maken.

1. Laat het doen!

De eerste tip is natuurlijk om het te laten doen. Het is een heel geklieder om regelmatig de dakgoot schoon te maken en daar heeft dus ook lang niet iedereen zin in. Door het uit te besteden bent u zelf van het nare werkje af en weet u zeker dat het schoonmaken op de juiste wijze gebeurt.

2. Laat het regelmatig doen

De tweede tip is om de dakgoot regelmatig schoon te laten maken. Wacht hier dus niet mee tot de dakgoot al verstopt zit. Vaak merkt u pas na lange tijd dat de dakgoot verstopt zit en is er al waterschade ontstaan. Dat kunt u het beste voorkomen door tijdig de dakgoot schoon te (laten) maken. Bovendien zit de verstopping dan niet zo vast, waardoor het een fluitje van een cent is.

3. Snoei bomen

De derde tip is om te voorkomen dat er bladeren in de dakgoot komen. Snoei de takken die boven de dakgoot hangen om de hoeveelheid blad in de dakgoot te verminderen.

4. Koop een dakgoot met een kooi

Er zijn dakgoten verkrijgbaar met een soort kooi zodat blad er niet in kan waaien. Daarmee voorkomt u dat blad in de dakgoot komt. Let wel op; er komt altijd nog een beetje blad door, dus laat alsnog af en toe de dakgoot schoonmaken.

5. Let op de veiligheid

Let goed op wanneer u de dakgoot zelf schoon gaat maken. Zorg dat u veilig op hoogte kunt werken en overal goed bij kunt, of laat het door een vakman doen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button