De voordelen van een geïsoleerd dak

dakisolatie
Blogs

We weten eigenlijk allemaal wel dat een geïsoleerd dak goed is voor een besparing in stookkosten. Normaal stook je een woning warm, maar bij een niet of slecht geïsoleerd dak zal er veel warmte via het dak verloren gaan. De warmte trekt in het dak en omdat het dak de warmte niet vast kan houden gaat de warmte verloren. Het gevolg is een hoge energierekening en een onnodig grote belasting van het milieu. Bij het goed isoleren van een dak kunt u die belastingen terugbrengen en is winst dus makkelijk gemaakt. Maar er is meer! We noemen hieronder nog een tweetal grote voordelen van een geïsoleerd dak.

Meer wooncomfort

Door het dak te (laten) isoleren blijft de warmte dus veel beter binnen in huis. Het gevolg daarvan is naast de energie- en milieubesparing ook dat het leefklimaat in huis beter wordt. Wanneer warmte gemakkelijk de woning kan verlaten, gaat het al snel tochten in huis. De warmte kan zich daardoor niet goed verspreiden waardoor het onprettig gaat aanvoelen in huis. Door het dak te isoleren kunt u dat wooncomfort dus sterk vergroten.

Een goede investering

Op de spaarrekening krijgen we steeds minder rente, helaas. Het is daarom een goed moment om het geld niet op de bank te stallen, maar het geld te investeren in verbeteringen aan de woning. Wanneer u het dak goed laat isoleren, bent u daar uiteraard redelijk wat geld aan kwijt. Het is echter geen weggegooid geld; het zorgt er voor dat het leefklimaat wordt verbeterd en bovendien bespaart u jaarlijks flink wat op de energiekosten die gemaakt worden. Daardoor is het een zeer goede investering te noemen die u op de lange termijn alleen maar geld oplevert in plaats van geld kost!

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button