Bitumen dakbedekking plaatsen, hoe ik dat?

dakdekker Den Haag
Geen categorie

Over het algemeen is het sterk af te raden om zelf bitumen dakbedekking te plaatsen op het platte dak van je woning. Wanneer de bitumen dakbedekking niet op de juiste wijze zou worden geplaatst, kan dit tot vervelende complicaties leiden. Denk aan een lekkage onder de dakbedekking, waarbij vocht via de dakbedekking bij je woning naar binnen trekt. Eenmaal binnen zal het vocht voor een blijvende waterschade aan het houtwerk onder de dakbedekking zorgen.

Voorkom complicaties aan je dakbedekking en laat de bitumen dakbedekking plaatsen door onze dakdekker! Onze dakdekker heeft een jarenlange ervaring in het plaatsen van bitumen dakbedekkingen, waardoor de kans op complicaties minimaal is. Mocht je nog twijfelen tussen verschillende soorten dakbedekking, dan geeft onze dakdekker graag advies over de meest geschikte dakbedekking voor je platte dak.

Dakbedekking met een brandmethode plaatsen

In de meeste gevallen kiest onze dakdekker voor het gebruik van de brandmethode om de dakbedekking aan het dak te laten hechten. Bij de brandmethode wordt de coating van de brandrollen sterk verhit, waardoor deze laag iets zal smelten. Het gesmolten deel van de dakbedekking hecht zich vervolgens aan de ondergrond van het dak, waardoor de dakbedekking stevig vast komt te zitten. Naast de brandmethode kan een dakdekker ook voor een gietmethode of koud kleven kiezen om de bitumen dakbedekking te plaatsen.

Verschillende soorten dakbedekkingssystemen

Naast het verschil tussen de methodes om de bitumen dakbedekking te plaatsen, bestaan er ook verschillende soorten dakbedekkingssystemen. Denk aan een systeem waarbij de onderlaag los op de ondergrond van het dak komt te liggen, het streepsgewijs aanbrengen van de dakbedekking of het plaatsen van de dakbedekking met een onderconstructie. Het is van verschillende elementen afhankelijk, welk soort dakbedekkingssysteem het meest geschikt is.

Wil je meer weten over de verschillende soorten dakbedekkingssystemen? Onze dakdekker vertelt je hier graag meer over!

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button