Groene dakbedekking goed voor het milieu

Blogs

Dat een groen dak gunstig is voor het milieu, weten we eigenlijk allemaal wel. Dat een groen dak bovendien ook nog eens gunstig kan zijn voor de portemonnee en voor het klimaat binnenshuis, is iets waar minder mensen van af weten. Precies om die reden leggen we in dit artikel kort enkele voordelen van de groene daken uit.

De levensduur 

Normale platte daken gaan doorgaans niet zo gek lang mee. Bitumen daken, het materiaal dat op veel platte daken is terug te vinden, gaat doorgaans zo’n 15 tot 20 jaar mee. Een groen dak gaat echter veel langer mee; een groen dak kan tot wel 60 jaar meegaan. De kosten voor de aanleg en het onderhoud van een plat dak worden daarmee over een forse periode uitgesmeerd waardoor de kosten voor het dak relatief laag zijn in vergelijking met andere soorten daken.

Een waardevermeerdering 

Een woning met een groen dak ziet er ecologisch en milieuvriendelijk uit. Dat is het dak natuurlijk ook, maar uit onderzoek blijkt dat de uitstraling van een groen dak net als andere groene beplanting een gunstig effect heeft op de beleving van de mensen in de buurt.

Bovendien zorgt een groen dak voor een energiebesparing, waardoor het pand uiteraard ook meer waard wordt. Al met al is een groen dak dus gunstig voor de waarde van het pand.

Een lagere temperatuur 

De beplanting op het groene dak neemt de helft van het zonlicht op en reflecteert de rest van het licht. Hierdoor bereikt minder warmte uiteindelijk het dak, waarom het in de zomer fors minder warm wordt binnenshuis. Het gevolg hiervan is dat een eventuele aanwezige airco minder vaak aan hoeft te staan of in ieder geval minder hard hoeft te werken om de temperatuur op pijl te houden. Het gevolg hiervan is een energiebesparing.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button