Soorten bitumen dakbedekking

bitumen dakbedekking den haag
Blogs

bitumen dakbedekking den haagBitumen is een ijzersterk materiaal wat in de volksmond ook wel dakleer wordt genoemd. Een andere naam ervoor is bitumineuze. Het is bij uitstek geschikt voor platte daken. De gemiddelde productlevensduur van bitumen wordt geschat op 25 jaar. Vaak blijkt het echter langer mee te gaan dan geschat. Wel is het verstandig om na 25 jaar de bitumen dakbedekking af en toe te controleren en te bekijken in welke staat de dakbedekking verkeert. We onderscheiden twee soorten bitumen dakbedekking, te weten: SBS en APP. Beide soorten worden met behulp van een brander door een dakdekker aangebracht. Er zijn tegenwoordig ook zelfklevende rollen bitumen op de markt, maar deze blijken minder goed te hechten dan de ‘normale’ bitumen dakbedekking.

SBS bitumen

SBS staat voor styreen butadieen styreen. SBS is een kunststof die elastische eigenschappen heeft. Het kan dus rekken. Dit is voordelig voor werkende constructies, zoals dakconstructies. SBS bitumen rekt mee wanneer een constructie werkt en het kan de werking goed opvangen. SBS bitumen heeft echter wel als nadeel dat het niet goed bestand is tegen uv-straling. Door veel uv-straling wordt het poreus. Om het poreus worden van deze soort dakbedekking te voorkomen, kan er bijvoorbeeld een laag grind aangebracht worden over de bitumen dakbedekking heen.

APP bitumen

APP staat voor a-tactisch polypropyleen. Dit wil zeggen dat het bitumen verwerkt is met een elastische kunststof. Bij bepaalde omgevingstemperaturen is het soepel. Wanneer de toplaag van dakbedekking een bitumenlaag wordt, dient er gekozen te worden voor APP bitumen. Dit omdat APP bitumen beter bestand is tegen de straling van de zon en uv-straling dan SBS bitumen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button