Het plaatsen van zonnepanelen op een huurhuis

Blogs, Nieuws

Veel mensen wonen in Nederland in een huurhuis. Als je beschikt over een koopwoning dan is het duidelijk dat u zonnepanelen mag (laten) plaatsen op uw dak als u dat graag wilt. Het is immers uw woning. Maar hoe zit dat met een huurwoning, mag je daar zomaar zonnepanelen op (laten) plaatsen als u dat wilt? Hoe zit dat precies?

Mag ik zonnepanelen laten plaatsen op mijn huurwoning?

Helaas is het niet zomaar mogelijk om zonnepanelen op een huurwoning te laten plaatsen. De verhuurder moet hier namelijk mee akkoord gaan. Dat is vrij logisch; het gaat immers om zijn woning en daar mag niemand zomaar wat aan wijzigen.

solar-panels-943999_640Om toch zonnepanelen te plaatsen, is het mogelijk om toestemming aan de verhuurder te vragen. Veel verhuurders zullen hier geen problemen mee hebben omdat het de waarde van de woning vergroot. Sterker nog: doorgaans zijn verhuurders bereid om een vergoeding te betalen voor de geplaatste zonnepanelen. U heeft dan een lage energierekening zolang u in het huurhuis woont, en bij een eventuele verhuizing krijgt u er ook nog eens geld voor! Dubbele winst dus.

Vergeet niet om goede afspraken te maken over zaken als verzekering. U wilt niet dat blijkt dat de panelen in geval van schade onverzekerd waren en de investering weg is. Dat is immers zonde van het geld en van alle moeite die het plaatsen heeft gekost.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button